Lukas 9:28-35

Jesus blir forandret på fjellet

Omkring en uke seinere tok Jesus med seg Peter, Jakob og Johannes og gikk opp på et fjell for å be. Mens han ba, forandret ansiktet hans seg, og klærne ble blendende hvite. Så viste det seg to menn som sto og snakket med ham. Det var Moses og Elia.[a] Også de strålte av et himmelsk lys, og snakket om hvordan Jesus i tråd med Guds plan ville dø i Jerusalem.

Peter og de to andre hadde vært så trette at de sovnet mens Jesus ba. Nå våknet de og fikk se Jesus stå der omstrålet av lys sammen med de to mennene. Da Moses og Elia gjorde seg klar til å forlate Jesus, sa Peter til Jesus: ”Mester, dette er et fantastisk sted å være på! La oss bygge tre hytter, en til deg og en til Moses og en til Elia!” Han var så forvirret at han ikke helt visste hva han sa.

Mens han snakket, ble de innhyllet i en sky som senket seg over dem. De ble helt forskrekket. Så hørte de en stemme fra skyen som sa: ”Dette er min Sønn, min utvalgte[b]. Lytt til ham.”


Footnotes
  1. 9:30 Moses og Elia representerte loven og profetene, to av delene i Det gamle testamente, Bibelens første del, som forutsier at Jesus skulle dø for syndene våre.
  2. 9:35 ”Den utvalgte” betyr her ”den jeg elsker”. Se Matteus sin fortelling om Jesus 17:5.

Read More of Lukas 9