Knijga O Kristu

2 Solunjanima 3:1-18

Zamolba za molitvu

1I na koncu, draga braćo i sestre, molim vas da se za mene molite: da se Božja riječ brzo širi i proslavlja kao i među vama 2te da se oslobodimo pokvarenih i zlih ljudi jer svi nemaju vjere. 3Ali Gospodin je zato vjeran. On će vas ojačati i sačuvati vas od Zloga. 4Pouzdajemo se u Gospodina da činite i da ćete činiti kako smo vam zapovjedili. 5Neka vam Gospodin dade još dublju spoznaju Božje ljubavi i postojanosti u Kristu.

Ohrabrenje na dostojan život

6A ovo vam, draga braćo i sestre, zapovijedamo u ime Gospodina Isusa Krista: klonite se svakoga brata koji besposliči i ne živi prema predaji koju smo vam dali. 7Dobro znate da trebate činiti kao i mi. Dok smo bili kod vas, nismo ljenčarili 8niti smo badava jeli ičiji kruh. Danonoćno smo radili samo da ne padnemo vama na teret. 9Ne da na to nismo imali pravo, nego smo vam htjeli poslužiti kao uzor. 10Dok smo bili među vama, zapovjedili smo: “Tko neće raditi, neka i ne jede!”

11Ipak čujemo da neki od vas besposliče, da sami ništa ne rade, nego samo zabadaju nos u tuđe poslove. 12Takvima zapovijedamo u ime Gospodina Isusa Krista, štoviše zaklinjemo ih da s mirom rade i da jedu vlastiti kruh. 13A vama ostalima, braćo i sestre, neka ne dodija činiti dobro.

14Ne pokori li se tko ovoj našoj pismenoj zapovijedi, klonite ga se da se posrami, 15ali ne smatrajte ga neprijateljem, nego ga opominjite kao brata.

Pavlovi posljednji pozdravi

16Neka vam sam Gospodin mira dade mir uvijek i u svemu. Gospodin sa svima vama!

17A evo i pozdrava od mene, Pavla, napisanoga mojom rukom. Pišem ga tako u svakoj poslanici, kao znak raspoznavanja.

18Neka milost našega Gospodina Isusa Krista bude nad svima vama.

Chinese Contemporary Bible (Traditional)

帖撒羅尼迦後書 3:1-18

請求代禱

1弟兄姊妹,最後我還要請你們為我們禱告,好使主的道像在你們那裡一樣迅速傳開,受到尊崇, 2並使我們能避開那些邪惡的人,因為不是人人都有信心。

3主是信實的,祂必使你們剛強,保護你們脫離那惡者。 4我們靠著主深信你們現在遵行了我們的吩咐,而且以後還會繼續遵行。

5願主引導你們的心領悟上帝的愛和基督的堅忍。

不可遊手好閒

6弟兄姊妹,現在我們奉主耶穌基督的名吩咐你們,要遠離那些遊手好閒、不遵守我們教導的信徒。 7你們自己知道應該怎樣效法我們,因為我們在你們那裡的時候,並沒有懶懶散散, 8也沒有白吃誰的飯,而是晝夜辛勤工作,免得成為你們任何人的負擔。 9我們並不是沒有權利接受供應,而是要給你們樹立學習的榜樣。 10我們在你們那裡的時候,曾吩咐過你們:不肯工作的人沒有資格吃飯。 11我們聽說在你們當中有些人遊手好閒,無所事事,卻專管閒事。 12我們奉主耶穌基督的名吩咐並勸誡這些人要安分守己,自食其力。

13弟兄姊妹,你們要堅持行善,不要灰心。 14如果有人不聽從這信上的教導,要注意提防他,不要和他來往,好使他羞愧。 15只是不可把他當作仇人,要像對待弟兄姊妹一樣勸誡他。

問候

16願平安之主隨時隨地親自賜你們平安!願主與你們同在! 17我保羅在這裡親筆問候你們,這是我的筆跡,我所有的信都以此為記號。

18願我們主耶穌基督的恩典與你們眾人同在!