Chinese Contemporary Bible (Traditional)

出埃及記 27

造燔祭壇的條例

1「要用皂莢木造一個四方形的祭壇,長寬各二點三米,高一點三米。 要在壇的四角造四個角狀物,與壇連成一體,壇外面要包上銅。 用銅造盛壇灰的盆和其他祭壇用具,即鏟、碗、肉叉、火鼎。 要造一個銅網,在銅網的四角裝置四個銅環。 銅網在祭壇圍邊的下方,向下伸展到祭壇的腰部。 要用皂莢木為祭壇造兩根橫杠,外面包上銅。 要將兩根橫杠穿在祭壇兩旁的銅環裡,以便抬祭壇。 整座壇都用木板製成,壇是中空的。一切都要照我在山上給你的指示去做。

聖幕院子的規劃

「要為聖幕圍出一個院子。院子的南面要用細麻線做帷幔,長四十六米, 10 帷幔有二十根柱子,二十個帶凹槽的銅底座,柱子上的鉤子和橫杆都是銀的。 11 北面的帷幔也是長四十六米,柱子、銅底座、鉤子、橫杆的樣式都與南面的一樣。 12 院子西面的帷幔寬二十三米,有十根柱子和十個帶凹槽的底座。 13 院子東面的帷幔也是寬二十三米。 14-15 入口兩邊的帷幔都是寬六點九米,各有三根柱子和三個帶凹槽的底座。 16 院子的入口要有門簾,長九米,用細麻線和藍色、紫色、朱紅色的線織成,上面有精緻的刺繡,還有四根柱子和四個帶凹槽的底座。 17 所有繞著院子的柱子都要用銀製的橫杆連接,所有的鉤子都要用銀製作,帶凹槽的底座要用銅製作。 18 整個院子長四十四米,寬二十二米,高二點三米,所有的帷幔都要用細麻線精工製作,帶凹槽的底座要用銅製作。 19 聖幕裡其他一切器具以及聖幕、院子所用的橛子都要用銅製作。

20 「你要吩咐以色列百姓,把榨出的純橄欖油拿來做會幕內的燈油,使燈臺上的燈經常亮著。 21 亞倫和他的子孫要負責照看聖所內約櫃前的幔子外的燈,使燈在耶和華面前日夜亮著。這是以色列百姓世世代代當守的條例。

Nouă Traducere În Limba Română

Exodul 27

Instrucţiuni privind altarul arderii de tot

1Să faci un altar din lemn de salcâm, lung de cinci coţi şi lat de cinci coţi[a]; suprafaţa altarului să fie pătrată, iar înălţimea lui să fie de trei coţi[b]. La cele patru colţuri să-i faci nişte coarne care să fie din aceeaşi bucată cu el, după care să-l poleieşti cu bronz. Să-i faci oale pentru scos cenuşa, lopeţi, vase, furculiţe şi făraşe pentru cărbuni; toate uneltele lui să i le faci din bronz. Să-i faci un grătar din bronz, ca o reţea şi pe el să torni patru inele de bronz, la cele patru colţuri ale sale. Să-l pui sub pervazul altarului, astfel încât grătarul să fie la jumătatea înălţimii altarului. Apoi să faci drugi pentru altar, drugi din lemn de salcâm pe care să-i poleieşti cu bronz. Drugii să fie introduşi prin inelele de pe laturile altarului, pentru ca acesta să poată fi dus. Altarul să fie făcut din scânduri, gol pe dinăuntru, aşa cum ţi-a fost arătat pe munte.

Instrucţiuni privind curtea Tabernaculului

Curtea Tabernaculului să o faci astfel: în partea de sud, pe o lungime de o sută de coţi[c], să pui draperii din fir de in subţire răsucit. 10 Cei douăzeci de stâlpi cu cele douăzeci de piedestale ale lor să fie din bronz, iar cârligele stâlpilor şi legăturile lor să fie din argint. 11 În partea de nord, pe o lungime de o sută de coţi, să pui draperiile cu cei douăzeci de stâlpi ai lor şi cele douăzeci de piedestale din bronz ale acestora; cârligele stâlpilor şi legăturile lor să fie din argint. 12 Pe lăţimea curţii, în partea de apus, să pui draperii pe o lungime de cincizeci de coţi[d], cu cei zece stâlpi ai lor şi cele zece piedestale ale acestora. 13 În partea de răsărit, lăţimea curţii să fie de cincizeci de coţi. 14 Draperiile pentru una din părţile intrării să fie pe o lungime de cincisprezece coţi[e], cu cei trei stâlpi ai lor şi cele trei piedestale ale acestora. 15 În cealaltă parte să fie puse draperii pe o lungime de cincisprezece coţi, cu cei trei stâlpi ai lor şi cele trei piedestale ale acestora. 16 Pentru intrarea curţii să fie o draperie lungă de douăzeci de coţi[f], din fire de culoare albastră, purpurie şi cărămizie, din fir de in subţire răsucit, lucrată la gherghef, cu cei patru stâlpi ai ei şi cele patru piedestale ale acestora. 17 Toţi stâlpii curţii să aibă legăturile şi cârligele din argint, iar piedestalele din bronz. 18 Curtea să fie lungă de o sută de coţi, lată de cincizeci de coţi şi înaltă de cinci coţi[g], având draperii din fir de in subţire răsucit şi piedestale din bronz. 19 Toate uneltele rânduite pentru slujba în Tabernacul, toţi ţăruşii lui şi toţi ţăruşii curţii să fie din bronz.

Instrucţiuni privind uleiul pentru sfeşnic

20 Să porunceşti israeliţilor să-ţi aducă pentru luminat ulei pur din măsline presate, ca să ardă în candele şi astfel sfeşnicul să lumineze continuu. 21 Aaron şi fiii lui să-l pregătească în Cortul Întâlnirii, dincoace de draperia care este în faţa Mărturiei, ca să ardă de seara până dimineaţa înaintea Domnului. Aceasta să fie o poruncă veşnică pentru toate generaţiile israeliţilor.

Notas al pie

  1. Exodul 27:1 Vezi nota de la 25:10; aproximativ 2,5 m
  2. Exodul 27:1 Aproximativ 1,5 m
  3. Exodul 27:9 Aproximativ 50 m; şi în v. 11
  4. Exodul 27:12 Aproximativ 25 m; şi în v. 13
  5. Exodul 27:14 Aproximativ 7,5 m; şi în v. 15
  6. Exodul 27:16 Aproximativ 10 m
  7. Exodul 27:18 Aproximativ 50 m lungime, 25 m lăţime şi 2,5 m înălţime