Chinese Contemporary Bible (Traditional)

但以理書 12:1-13

末日

1「那時,守護你本國人民的天使長米迦勒必出現。將有一段災難時期,是開國以來從未有過的。那時,你同胞中凡名字記在冊子上的,必得拯救。 2許多長眠地下的人必醒過來,有些得到永生,有些蒙受羞辱,永遠被憎惡。 3智者必發出光輝,如耀眼的穹蒼;引導多人歸向公義的人必如閃爍的星辰,直到永永遠遠。 4但以理啊,這些話要保密,要把這書封起來,直到末了。許多人必四處探究,因而知識必增多。」

5但以理觀看,見另有兩個人分別站在河的兩岸。 6其中一人問身穿細麻衣、站在河水之上的人:「這奇異的事何時才應驗呢?」 7我聽見身穿細麻衣、站在河水之上的人向天舉起雙手,憑永活者起誓說:「再過三年半,等摧毀聖民的權勢結束時,這一切事都要成就。」 8我聽見這話,卻不明白,就問他:「我主啊,這些事的結局會怎樣呢?」 9他說:「但以理啊,你走吧,因為這些事要保密,要被封起來,一直到末了。 10許多人必被淨化、洗滌、煉淨。但惡人必依舊作惡,他們無人明白,只有智者能明白。 11從廢除日常獻的祭、設立帶來毀滅的可憎之物算起,必經過一千二百九十天。 12能等候一千三百三十五天的人有福了! 13你要堅持到底。你必得到安息,到了末後的日子,你必起來承受你的產業。」

Bibelen på hverdagsdansk

Daniels Bog 12:1-13

Verdenshistoriens afsluttende begivenheder

1Derefter skal Mikael, den store englefyrste, som våger over dit folk, træde til, og der kommer en krisetid med større lidelser end nogen sinde tidligere i verdenshistorien. Men til den tid skal alle af dit folk, hvis navne står skrevet i Bogen, blive reddet.

2Mange af dem, som er begravet og lagt i jorden, skal stå op, nogle til evigt liv, andre til skam og evig afsky. 3De, som har åndelig indsigt, vil stråle om kap med solen, og de, der førte mange ind i et ret forhold til Gud, vil for altid lyse som stjerner.

4Når du er færdig med at nedskrive denne beretning, Daniel, skal du forsegle bogen, indtil tiden er inde. Mange vil rejse rundt i verden, og kundskaben vil blive stor.”

5Derefter så jeg, Daniel, to andre mænd stå på hver sin side af floden. 6Den ene af dem spurgte manden i den hvide dragt, der nu svævede over floden: „Hvor længe varer det, før alle disse frygtelige begivenheder er slut?”

7Manden i den hvide dragt løftede hænderne mod himlen og svor ved den levende Gud. „Der vil gå én tid, to tider og en halv tid,” sagde han. „Når forfølgelsen af Guds folk er forbi, vil alt dette være sket.”12,7 Teksten er uklar.

8Jeg hørte, hvad han sagde, men forstod ikke, hvad han mente. Så spurgte jeg igen: „Herre, hvad skal der så ske bagefter?” 9Men han svarede: „Gå nu, Daniel, for de her ting skal ligge skjult indtil tidernes afslutning. 10Mange vil blive renset og helliggjort gennem lidelser, men de gudløse vil blive ved at være gudløse og ikke fatte noget som helst. Kun de, der har åndelig indsigt, vil kunne forstå betydningen af det. 11Fra det tidspunkt, hvor de daglige ofre ophører, og templet vanæres med afgudsdyrkelse, vil der gå 1290 dage. 12Velsignede er de, som klarer at holde ud i 1335 dage. 13Gå nu din vej og fortsæt med dit liv. En dag vil du dø, men du vil genopstå og få din løn ved tidernes afslutning.”