Bibelen på hverdagsdansk

Hoseasʼ Bog 14:1-10

Syndserkendelse fører til genoprettelse

1Samarias folk må tage deres straf, for de har gjort oprør imod Gud. De skal alle tilintetgøres af den hær, som vil invadere landet. Deres småbørn bliver knust mod jorden, og deres gravide kvinder får maven skåret op.

2Israel, vend tilbage til Herren, din Gud, for din synd gjorde, at du faldt. 3Vend tilbage til Gud og sig: „Herre, tilgiv os vores synder! Vær barmhjertig og tag os til nåde, så vi kan bringe dig lovprisningsofre. 4Assyrien kan ikke frelse os, stridsheste kan ikke redde os. Aldrig mere vil vi søge hjælp hos de afguder, vi selv har lavet. Kun hos dig møder den forældreløse barmhjertighed.”

5Herren svarer: „Jeg vil helbrede dig for din tendens til frafald, og jeg vil elske dig af hele mit hjerte, for min vrede er forbi. 6Jeg vil bringe Israel fornyelse som duggen, der forfrisker jorden. De skal blomstre som liljer og skyde dybe rødder som Libanons cedertræer. 7Hele tiden kommer der friske skud, så de kan vokse sig store som oliventræer og dufte som Libanons cederskove. 8Folket skal vende tilbage til et frodigt land og dyrke korn igen. De skal blomstre som vinstokken med en vellugt, der overgår Libanons vingårde.

9Efraim, hold dig langt væk fra afguderne! Det er mig, der svarer på dine bønner og hjælper dig. Jeg er som en stedsegrøn cypres, og jeg vil sørge for alle dine fornødenheder.”

10De vise vil forstå dette budskab. De kloge vil erkende sandheden i det. Herren gør altid det rigtige, og et godt menneske retter sig efter hans ord. Men syndere snubler og falder, fordi de nægter at tro ham.

Japanese Contemporary Bible

ホセア書 14:1-9

14

祝福をもたらす悔い改め

1イスラエルよ、あなたの神、主のところに帰りなさい。

あなたは自分の罪によってたたきのめされたのだから。

2願い事を携えて来なさい。

主のもとへ来て、こう言うのです。

「主よ、私たちの罪を取り去り、

恵みによって私たちを受け入れてください。

私たちは賛美のいけにえをささげます。

3アッシリヤは私たちを救えません。

私たちの戦力も救えません。

もう二度と、自分たちの作った偶像を

『私たちの神』と呼びません。

主よ、みなしごは、あなたの中にしか、

あわれみを見つけることができないのです。」

4「その時、おまえたちの偶像礼拝と不信の罪をいやそう。

わたしの愛は尽きることがない。

わたしの怒りは永久に消え去った。

5わたしは天からの露のようにイスラエルを潤すので、

イスラエルはゆりのように花を咲かせ、

レバノン杉のように土の中に深く根を張る。

6枝はオリーブの木のように美しく伸びて広がり、

レバノンの森のように良い香りがする。

7イスラエルの民は遠い地での捕囚から帰り、

わたしの陰にいこうようになる。

彼らは水をまいた庭園のようになり、

ぶどうの木のように花を咲かせ、

レバノンのぶどう酒のように良い香りを放つ。

8エフライムよ、偶像から離れよ。

わたしは生きていて、力強い。

わたしがあなたの世話をし、面倒を見る。

わたしは常磐木のように、

一年中、あなたのために実をむすぶ。

わたしのあわれみは決して絶えることがない。」

9賢い者はみな、これらのことを悟りなさい。

知恵のある者はみな、聞きなさい。

主の道は真実で正しく、良い人はその道を歩みます。

しかし罪人は、その道を歩こうとして失敗します。